Alla blickar på lampan

Att inreda ett hem behöver inte bara handla om att välja rätt möbler och trendig dekoration. Rätt belysning gör också mycket för hemmets inredning och stämning. Som bortblåst är den kala glödlampan och återigen har lampan blivit en viktig inredningsdetalj.

Låt lampan väcka uppseende

Under många år var det mest trendiga i inredningssammanhang att hänga nakna glödlampor från taket med sladdarna synliga. Den trenden är dock mer eller mindre ett minne blott 2019. Nu är det dags för lampan att på nytt få sin rättmätiga roll. Att välja en tidlöst designad kvalitetslampa, som Belid lampa, är ett optimalt val just nu. En svensk tillverkare som skapar uppseendeväckande lampor i stilsäker design och med energieffektiv belysning. För den som vill anamma inredningstrender i hemmet är det ett säkert kort att fokusera på lamporna. Låt hemmet fyllas av lampor som liksom lyfter rummen till nya nivåer. En unik och personlig lampa är en inredningsdetalj som samtidigt genererar ett samlat helhetsintryck. Tänk dock på att hitta rätt balans när det kommer till skugga och ljus. När belysning väljs är det viktigt att se till vilken funktion lampan ska ha. Allmänljus, arbetsljus eller stämningsljus.

Hej 90-talet i inredningen

Precis som i modevärlden verkar inredningstrender i cykler som kommer och går. Epoker som känns bortglömda kommer helt plötsligt tillbaka. Nu är det 90-talet som är tillbaka för att stanna en stund:

1990-talet var en värld av starka färger, men också mycket järnsmide, ek och furu – Sköna Hem

Detta kan dock tolkas efter eget manér och anpassas efter stil och inredning. Färgglada mönster hör 90-talet till och en läcker lampskärm som skapar kontrast till det övriga rummet gör sig helt rätt nu. Att anamma en trend till hundra procent är inte det optimala, men att pimpa inredningen med några enstaka 90-talstrender fungerar utmärkt.