Vikten av en bra grund

Nej, det handlar inte om betong eller vilken stomme du ska använda dig av när du bygger hur. Utan det handlar om att när det kommer till inredning så är det även viktigt att du tänker på att använda dig av bra fönster, dörrar och elkontakter. Detta är en text om de små detaljerna som gör stor skillnad.

Ofta när vi vill läsa om inredning är det pang på rödbetan: vi blir matade av en massa tips om etnoeuropeiska trender och om luftiga rum. Men, vad händer om du har fönster som släpper in kalluft på grund av dålig tätning och om du har gamla elkontakter som kan vara dödliga för små barn? Då spelar det ingen roll om ni budat på den snygga Josef Frank soffan eller inte. Ni kommer ändå inte ha råd att ha kvar den. Visst, allt är inte svart eller vitt. Men, vill du veta hur ditt hem både står emot inbrottstjuvar, kyla och kortslutningar bättre kan du läsa vidare då vi här kommer prata om:

  • Vikten av ett bra fönster
  • Varför säkerhetsdörr
  • Säkra eluttag.

Skillnad på fönster och fönster

Vi ska inte skrämmas. Men, när du vet att det är 80% av alla tjuvar som tar sig in via ett fönster så kommer du nog känna att det kan vara värt att installera praktiska aluminiumfönster eller läsa på bättre om hur du ska göra för att skydda dig, din familj och dina ägodelar. När det kommer till fönster så är det bra att välja ett med lång hållbarhet och hög stabilitet. Därav är aluminiumfönster ett bra alternativ. Beroende på behov och vad du vill kan du välja om du vill ha ett fönster som ska gå att öppna inåt, utåt eller endast från insidan.

Säkrare med en säkerhetsdörr

En härlig grej med säkerhetsdörrar är att de håller inte bara ute inbrottstjuvar utan även ovälkommet ljud som kan förekomma mer än ofta när det handlar om lägenheter. Att satsa på en dörr som är säker är en bra investering. Och ska du även sen passa på att renovera om bostaden så kommer du med största sannolikhet inte vilja att det dyker upp objudna gäster. Viktigt är att du kollar upp vad det är för standard på dörren som du vill köpa. Vad de har för certifikat samt hur väl de klarar brand och rök.

Varning för elchock!

Vi alla har sett hur ett dåligt eluttag ser ut. Och det är något som vi inte vill vara i kontakt med hemma. Elsäkerhet är något man inte ska skämta om och har du kontakter som ser suspekta ut bör du göra något åt det egnast – men inte på egen hand utan ringa en elektriker. Vidare när det kommer till sladdar och aparater som leder ström så är det även viktigt att du tänker på att de blir varma. Så ställer du dem trångt kan det bli för varmt och med det kan det uppstå en olycka. Även viktigt att inte ha jordad och ojordad i samma rum. Detta då om en lampa som är ojordad går sönder kan hela den bli spänningsförande

Lycka till med grunderna för att sedan klä in bostaden snyggt.