Så inreder du enligt trenderna 2022

Inredningstrender är perfekt att anamma om du vill uppdatera hemmet. Med olika inredningsdetaljer kan du få ett både trendigt och snyggt hem. Ta inspiration av 80-talet och låt lila ta plats i hemmet under 2022.

Varje år kommer det nya trender inom inredning och 2022 är inget undantag. Detta året är det trendigt att inreda med allt från inredningsdetaljer i böljande former till metaller av olika slag. För att alltid ha ett trendigt hem är det en bra idé att satsa på inredningsdetaljerna. Att ha en neutral bas där du sedan kan byta ut olika inredningsdetaljer när nya trender kommer är ett smart drag. Att exempelvis sätta upp ett par tidlösa ullgardiner som passar att ha uppe året runt är perfekt. Då kan du byta ut diverse detaljer utan att behöva byta gardiner. Det kan även vara bra att satsa på möbler och annan dyr inredning i en tidlös design. Då kan du istället uppdatera hemmet med billigare inredningsdetaljer som är trendiga för stunden.

Stora trender inom inredning 2022:

  • Böljande former
  • Metaller
  • Speglar i olika former
  • Olika nyanser av lila
  • 80-tals inspirerad inredning
  • Quiltat
  • Inred som på 80-talet

80-talet är något som har kommit tillbaka detta år. Om du gillar inredning från 80-talet kan du ta ut svängarna ordentligt när det kommer till både material och olika färger. Organiska former är trendigt detta år. Du kan välja olika inredningsdetaljer i böljande former som exempelvis vaser och speglar om du vill följa den trenden. Du kan även inreda på ett sätt där mjuka ytor möter mer råa kanter.

Quiltade textilier och lila

Årets nyckelfärg är lila. Du kan inreda med olika nyanser av lila. Att ha lila detaljer är perfekt som en pläd eller en poster på väggen. Andra färger som är inne i år är grön, bränd orange och djuphavsblå. Quiltade textilier är helt rätt detta år. Du exempelvis inreda ditt sovrum trendigt med quiltade kuddöverdrag och överkast. Olika metaller är en trend som har dykt upp 2022. Det är framförallt krom och silver som är stort. Det kan du ha på allt från skulpturer till lampor och brickor.