Utnyttja RUT-avdraget när du flyttar!

Många som väljer att flytta vet inte om att man kan utnyttja RUT-avdraget för att få hjälp med flyttstädningen vilket även kan underlätta för risken att bli ålagd dyra räkningar från sin hyresvärd om denne underkänner ens egen flyttstädning.

7456830-girl-with-vacuum-cleanerNågot som kan bli en dyr historia är om man väljer att flytta ifrån sitt hem och lämna flyttstädningen i händerna på sin hyresvärd. Ett exempel på detta tydliggörs ifrån en berättelse i en artikel från april detta år där en före detta hyresgäst åkt på en dyr nota trots att denne själv städat lägenheten ordentligt innan flytten genomfördes. Anledningen till den dyra faktureringen var att det städbolag som var anlitat av hyresvärden för att genomföra en besiktning av lägenheten ansett att städningen varit bristfällig och sålunda behövt upprepa städningen. Dock skriver artikelns huvudperson att denne själv borde anlitat en seriös städfirma istället för att förlita sig på sin hyresvärd och spekulerar även i huruvida den slutgiltiga notan med den lösningen förmodligen skulle blivit betydligt mindre. Sålunda kan påpekas att en städning som genomförs av en seriös städfirma som Stockholm Städgruppen AB råder under RUT-avdraget vilket halverar kostnaden för beställaren. Därför kan det vara bra att anlita flyttstädning istället för att ge sig på städningen själv för att på så vis minimera risken att utsättas för höga räkningar från sin hyresvärd.

Klaga om du inte blir nöjd

Något som är viktigt att veta när det kommer till flyttstädningar är att det alltid genomförs en besiktning av lägenheten eller huset efter att städningen är genomförd. Därför är det viktigt att dokumentera genom att fotografera före- och efterbilder av den genomförda städningen för att på det viset kunna framställa bevismaterial vid eventuella tvister med städbolaget. Sen ska man alltid komma ihåg att det är viktigt att ställa krav som kund när det kommer till köp av hushållstjänster och de flesta seriösa flyttstädsfirmor erbjuder kostnadsfria reklamationsarbeten om köparen av tjänsten påvisar problemen inom en viss tid. Därför är det alltid bra att snabbt besiktiga sitt hem efter städningen och sedan kontakta flyttstädsfirman direkt om detta skulle behövas. Glöm inte heller att påpeka att du vill utnyttja RUT-avdraget vid första kontakt med städfirman så att inga onödiga missförstånd kring detta sker i efterhand!