Retrostilen som piffar upp hemmet

2019 är ett år då trenderna präglas av ambivalenta influenser. Det handlar om moderna inslag som varvas med mer nostalgiska trender. Retrostilen går med andra ord hand i hand med stilren skandinavisk design.

Men vad är då retrostil i modern anda? I den här artikeln ges svaren på hur hemmet kan inredas med retroladdade prylar och detaljer. Utan att retrostilen spelar ut de moderna trenderna i hemmet. Häng med!

Retrokulör som accentfärg

Den nordiska designen fortsätter vara populär med sitt fokus på funktion, komfort och innovation. Men just nu är den hetaste trenden att matcha den stilrena miljön med retroladdade prylar. Att fokusera på rätt kulörer när det kommer till att ge ett rum mer pondus är A och O. I år är gul den trendigaste färgpaletten av alla. Färgen kan anammas på många olika sätt; i olika nyanser och både som accentfärg eller huvudkulör. Gul är en färg som tillsammans med till exempel röd gjorde starka avtryck på både 50- och 60-talet. Det är med andra ord de små retrotrendiga prylarna som gör skillnad 2019.

Ett tips är att inreda hemmet med roliga prylar som ställer sig i skarp kontrast till den annars rena designen. Ta gärna en närmare titt på Fyndiq.se som erbjuder ett prisvärt och stort utbud av inredning. Fynda allt från tavlor och blommor till intressanta lampor som på olika sätt lyfter ett rum!

Det nya med det gamla

Inredningstrenderna andas just nu en slags kombination av forna epoker och ny design. Våga blanda och ge i hemmet genom att inreda med olika stilar. Den stilrena minimalismen kan faktiskt kombineras med 50-talets trender och prylar. Ett exempel är vardagsrummet där den moderna stilen gör sig utmärkt med mer retromässiga inslag. Det lite lägre soffbordet är exempelvis tillbaka och sköna puffar passar utmärkt i sovrummet. Hemmet ska kännas bekvämt och avslappnat samt förmedla en trivsam miljö. En allt för skrikig retrostil är därför inte optimalt, men ny design kan behöva influenser från förr!