Investera i en badtunna

Sommaren är den tid då svenskar njuter som mest ute i den värmande solen. Dagens alla måltider intas utomhus och barnen leker i trädgården från morgon till kväll. Att fixa i ordning trädgården inför sommarperioden är därmed viktigt. Här kommer några kloka råd för den som vill optimera trädgården!

Självklart gäller det att ha stolar och bord på plats ute i trädgården för att njuta utomhus. Frukosten smakar bättre när den intas till dagens första solglimtar och kvällsgrillningen ska förstås ätas utomhus. Se över trädgårdsmöblerna i god tid innan sommarsäsongen och var noga med skötsel av stolar och bord under själv sommaren. Ibland kan trämaterial behövas oljas in och det brukar vara en bra idé att tvätta rent möblerna innan användning. Under sommaren är det viktigt att ställa undan utemöblerna vid hårt väder. Då håller de betydligt längre!

Ta ett dopp på tomten

Vad är härligare än möjligheten att ta ett friskt dopp hemma en het sommardag eller ljummen kväll? Tipset är att installera en härlig badtunna som hela familjen kan njuta av både dag och kväll. Att investera i badtunnor till tomten har blivit riktigt populärt de senaste åren. Något som är helt förståeligt med tanke på den upplevelse en badtunna faktiskt genererar. Ett annat sätt för att skapa ännu mer sommarlyx hemma är att installera en terrasspool. Klicka in på https://svenskabadtunnor.se/terasspooler/ för att se varianter av den här typen av avkoppling. En terrasspool kan byggas in direkt på uteplatsen eller terrassen och är ett utmärkt alternativ för den som vill få plats med både familj och vänner. Det går att välja mellan vedeldade-, gasoluppvärmda,- samt eluppvärmda pooler!

Ett grönt och skönt uterum

Som alternativ till den klassiska uteplatsen är ett ombonat uterum ett annat sätt för att ge mer liv åt trädgården. Det innebär att en plats på tomten väljs ut och avskärmas på ett trivsamt sätt. Här är några inspirerande bilder på hur ett charmigt uterum kan skapas. Använd både växter, textilier och belysning för att hitta den optimala boningskänslan.

Trädgården kan knappast bli härligare än så här och det är ju faktiskt möjligt att ha både uteplats, uterum och pool. Njut av morgonkaffet på uteplatsen, gå vidare mot det lummiga uterummet för att läsa tidningen och ta sedan ett härligt dopp i poolen!