Fasaden säger mer än vad du tror

När det kommer till hur vi människor väljer att bo så är det inte konstigt att vi lägger ner mycket tid och pengar på att få det så snyggt vi baka kan. Vi ska ju nämligen spendera mängder av timmar och även år i bostaden. Men, vad många kanske inte tänker på är att vårt humör även påverkas av hur det ser ut i vår omgivning. Och även om vi kanske inte kan gå och klippa ner grannens träd eller göra något åt ett tråkigt gammalt hus eller en butik så kan vi påverka mer än vad man tror när det kommer till fastigheten man bor i. Allt från trappstädning, putsa upp fasaden och måla om och piffa till i rabatterna. Och det är inte heller så svårt. Företaget globalfast står till tjänst om ni vill få en snyggare trappuppgång som gör det lite roligare att komma hem. Och när det kommer till att snygga till i rabatterna, en aktivitet som många verkar dra sig för att vara med på, så kan det löna sig med att locka lite extra så fler vill vara med.

Gemenskap, korv och pengar

Det finns mycket man kan locka med för att få med alla i föreningen att ta hand och rusta upp trädgården. Vad som förr, och kanske för den äldre publiken, var lockade var gemenskapen och den nästintill obligatoriska korvgrillningen man höll i pauserna. Men, nu håller det inte längre med att bara erbjuda korvar och skratt utan nu handlar det om att föreningen även måste ta till med pengar: alla de som är med skriver upp sig på en lista och sedan blir det därefter utdelning. Vad man även kan göra är att de som inte har bra skäl till att inte medverka måste ge ett bidrag eller köpa till några växter. Och när det kommer till att planetera växter är det bra att man är noggrann när man bestämmer vad det är man ska köpa som är lättskött och som klarar sig vid regn, rusk och sol. Här kommer ett tips, och du får mer om du klickar här:

”Rosor. Kräver mycket, både utrymme och arbete. De ska beskäras, gödslas, vattnas och får ofta sjukdomar och bladlöss. Är det en färgklick du är ute efter är pion, olvon, hortensia eller pärlbuskar bättre alternativ.”