Så skapar du ett drömlikt sovrum

Sovrummet är ett ställe där du ska känna dig trygg och kunna finna ro. Samtidigt som ett sovrum ska bjuda in till sömn och vara harmoniskt är det trevligt om det även är snyggt. Med väl utvalda inredningsdetaljer kan du göra ditt sovrum både trendigt och personligt.

Ditt sovrum är platsen där du återhämtar dig och kopplar av. Interiören i ditt sovrum bör du välja med stor omsorg. Inredningen ska helst främja din sömn samtidigt som det är trevligt med ett trendigt, mysigt och snyggt sovrum. Det går faktiskt att skapa ett sådant sovrum som har allt. Du kan sätta din prägel på sovrummet genom att välja en snygg sänggavel att pryda sängen med. Det finns sänggavlar i flera olika utföranden som kan ge ett snyggt intryck och en ombonad känsla i rummet. Välj gärna en sänggavel som passar ihop med din säng. Sängen är den möbel som tar upp mest plats i sovrummet och därför kan det vara en fördel att välja resten av inredningen i en nättare stil. Ett tips är att du placerar sängen så att du kan ha uppsikt över dörren när du befinner dig i sängen.

Välj dova färger för en harmonisk atmosfär

Sängen kan du med fördel bädda med naturliga material. Välj ut ett täcke och en kudde som du tycker är bekväma för att du ska kunna sova gott. Sedan kan du välja lakan och påslakan som du gillar både till utseende och att sova i. Om du snabbt vill ha en förändring i sovrummet är det en bra idé att byta ut sängkläderna. För att det ska bli harmoniskt i sovrummet spelar färgerna stor roll. Tänk harmoni och lugn när du ska välja ut färgerna. En väggfärg i en dov kulör kan vara en bra idé. Sängen och sängkläderna kan gå antingen ton i ton med väggfärgen eller vara en kontrast. Att jobba med flera lager på sängen ger ett väldigt inbjudande intryck. Möblerna kan du med fördel välja i samma färg som väggfärgen eller i samma ton. Då skapas en enhetlighet som ger ett lugn när du ska sova.

Inred med trendiga stilleben

För att få en mysig känsla i rummet är det viktigt att tänka på belysningen. Använd med fördel flera ljuskällor på flera ställen i rummet. Använd gärna dimbar belysning för att kunna ha det ljuset du behöver för stunden. Att ha en heltäckningsmatta eller en mysig långhårig matta tillför mycket till den mysiga stämningen. För att göra sovrummet trendigt och snyggt är det en bra idé att jobba med olika stilleben. Häng upp snygga tavlor och dekorera rummet med inredningsdetaljer som tilltalar dig. Stilleben kan du förändra efter humör och säsong eller efter det trender som råder. Inredningsdetaljer gör även sovrummet personligt. När du inreder sovrummet med saker som du gillar och färger som gör dig lugn kommer du trivas och därmed sova gott.

Tips för ett snyggt och mysigt sovrum:

• Ha ordning och reda
• Textilier ger en mysig atmosfär
• Välj inredning med mjuka former
• Lugna färger skapar harmoni