Renoveringstipsen som underlättar

Om du likt många andra svenskar ska renovera hemma under 2019, finns det en hel del tips att få, som gör det hela lättare.

Ska du renovera hemma är det alltid bra att planera noggrant och göra en budget innan du sätter igång. Tänk också på att i första hand göra om och reparera det du redan har, istället för att köpa nytt. På www.parkettdesign.se kan du läsa mer om att slipa ett redan befintligt golv för att göra det ännu vackrare och som nytt igen. Men ibland behövs ett helt nytt golv läggas, då kan ett massivt trägolv verkligen höja rummet till en annan nivå. Ovärderliga renoveringstips hittar du bland annat här i Lantliv.com.

När du renoverar köket

Om du ska renovera hemma och valt köket till skådeplats för spektaklet är det viktigt att räkna med hur mycket det kan kosta, som med alla upprustning. Vill du komma undan lite billigare kan du måla och göra små förändringar som ändå ändrar utseendet på köket, och vill du att det ska bli mer funktionellt och få högre prestanda samtidigt som det ändrar utseende, ja, då krävs en större investering. I en artikel i Expressen går det att läsa följande:

Om du vill ha ett alldeles nytt kök måste du räkna med att det kostar en del. Men genom att byta ut stänkskyddet, fläkten, fixa ny bänkskiva eller byta blandare kommer du en bit på väg – Expressen

Fler snabba och enkla renoveringstips går det att hitta i Elle, där det tipsas om hur du enkelt kan göra en egen sänggavel eller fräscha upp gamla möbler med lite ny färg och nytt tyg. Läs mer här.