Inred altanen till en mysig oas

Här skriver vi om hur du kan göra din altan fin. Det är den självklara platsen att spendera sommarens varma dagar och ljumma kvällar på, och med våra tips här så kan du se till att din uteplats blir extra trevlig och personlig.

Med allt från ett snyggt och praktiskt räcke till altanen, bekväma och snygga trädgårdsmöbler, massor av grönt och mysiga inredningsdetaljer blir din altan till det där alldeles extra!

Gröna växter och belysning på altanräcket

Något som gör stor skillnad på din altan är att satsa på massor av gröna växter och rätt belysning, något som Skönahem skriver om. Vackra krukor i olika storlekar och med allt från pelargonier till grönbladiga växter gör verkligen susen. Satsa även på träd och mindre buskar i kruka för att få variation på det gröna. Oftast är det enkla och omatchade det bästa för att få till rätt känsla på altanen, så var inte rädd att blanda med krukor och växtsorter och annan dekoration hejvilt. Ställ en i ett hörn, använd en uppsättning av några som en avgränsare och ställ ut enstaka på någon pall eller bänk. Häng amplar om du har den möjligheten. Glöm inte bort att satsa på utebelysning. Altanen är inte bara till för att användas på dagen. Vira en snygg ljusslinga på altanräcket, ställ ut solcellsdrivna ljuslyktor, ställ ut lyktor med blockljus i och häng upp en större utelampa i inomhusstil ovanför bordet. Det kommer leda till ett vackert sken över din uteplats när skymningen smyger sig på.

Ta inspiration från TV

Ett enkelt sätt för att få massor av härlig och smart inspiration till hur du ska inreda din altan till en härlig sommaroas är genom att ta inspiration från inredare på TV. Ett bra exempel där är att kolla in Ernst Kirshteigers altantips, den karln har alltid nått kreativt i kikaren vad gäller inredning. Nedan följer även ett klipp från TV4 Nyhetsmorgon, allt för att du ska få massor av nya idéer att slå slag i.