Ge hemmet ett ansiktslyft

Då och då behöver hemmet tas om hand och få en liten uppfräschning. Med några relativt enkla medel kan du få en trist och sliten bostad att se ut som ny!

Oavsett om du vill göra iordning din bostad inför en bostadsförsäljning, eller om du helt enkelt känner att det är dags att förnya ditt hem, finns det mycket du kan göra utan några större kostnader. Här får du 3 smarta tips på hur du kan ge din bostad ett ordentligt ansiktslyft.

1. Slipa golvet

Om dina golv är slitna och har några år på nacken bör du fundera på om det är dags att slipa om dem. Ett nyslipat golv är fantastiskt vackert och höjer dessutom värdet på din bostad. Hyr en golvslip och slip golven själv, eller anlita en professionell firma som utför golvslipning i Stockholm eller i andra delar av landet.

2. Måla väggarna

Väggarna hemma brukar bli solkiga och trista efter några år och behöver målas om med jämna mellanrum. Antingen bättrar du bara på färgen och målar om väggarna i samma färg, eller så vågar du dig på en ny spännande kulör. Den stora trendfärgen 2019 spås vara olika gula nyanser. Håll även koll på färger från naturen som rost, terrakotta och brunt.

3. Renovera gamla och slitna möbler

Det är trendigt att värna om miljön och återbruk känns helt rätt. Du behöver inte köpa nya möbler och prylar när du vill piffa till ditt hem. Satsa istället på att fräscha upp det du redan har där hemma, det sparar på både miljön och pengarna i plånboken!

Med lite kan du förvandla hopplöst omoderna möbler till riktiga pärlor. Byt även ut knoppar och handtag. Satsa gärna på snygga läderhandtag, det är en trend som verkar hålla i sig ett bra tag till.

I barnrummet kan det vara roligt att gå loss med lite mer färgglada knoppar. Eller varför inte göra egna knoppar av gamla plastdjur som du sprejmålar och fäster på lådan. Det blir garanterat ett populärt inslag hos barnen.