Ett nytt hem

Hemmet är den plats som ska vara vår trygga borg. Och hur vi vill bo skiljer ofattbart mycket från person till person, eller från hushåll till hushåll. När man börjar gå i renoveringstankar eller att bygga ett helt nytt hem är det mycket spännande tankar som man möts av – både utmanande och skrämmande. Men vad som kan vara viktigt är att kanske aldrig nöja sig med att bo i ett hem som man inte riktigt är nöjd med. Då gäller det att fundera på vad det är man kan göra.

Bygga nytt eller bygga ut

Att rådfråga hustillverkaren du litar på kan ge värdefulla tips. Du kan då få reda på att du kan bygga nytt hus och även få bygga klart huset själv för att visa din hantverksmässiga sida, men även för att spara pengar. Men, sedan kan det handla om att du kanske trivs där du bor, men att du har en sådan stor trädgård att det funkar utmärkt att bygga ut huset och att du med det får det exakt som du vill. Och snart kommer det bli enklare att bygga ut sina hem:

”För privatpersoner föreslås till exempel att det ska bli möjligt att bygga till sitt hus med max 15 kvadratmeter utan bygglov, och för byggföretag föreslås att granskningen av detaljplaner bli mer flexibel.” (läs mer)

Vad du eller ni bör göra är att sätta er ner och fundera på var skon klämmer: är det att ni är trötta på området eller är det för att planlösning eller boytan inte är tillfredsställande.