Trädgård med sten

Det finns en miljon olika sätt att fixa sin trädgård på och vad man väljer beror självklart på vad som är snyggt. Men en stor faktor i det hela är att ha en trädgård som man kan lyckas sköta, och det blir genast enklare om man satsar på en trädgård med mycket sten.

tradgard-staty

På gd.se kan man läsa om en familj som tröttnade på att hela tiden behöva klippa gräset i trädgården. För att slippa göra det bestämde de sig för att satsa på en trädgård med mycket sten. De skapade en trädgård med mycket grus och plattlagda gångar. Nu har de en trädgård som påminner mycket om en japansk trädgård men det var inte tanken från början. Tanken var nämligen bara att de ville ha en trädgård utan en gräsmatta och detta blev resultatet av deras tankar. Visst finns det fortfarande grönska i trädgården men den finns nu i begränsade regioner där ogräs inte så lätt växer.

Få in sten i trädgården

Att bygga olika stenpartier och verkligen satsa på att ha en trädgård som är mer lättskött än en med en massa gräs, är verkligen ingen dum idé. Det behöver faktiskt inte vara speciellt svårt att skapa och det kan ge en helt ny känsla av naturlig kupering som passar riktigt bra i trädgården. Att få in sten i trädgården kan vara allt ifrån att lägga en gång av stenplattor, till att skapa en hel sluttning som är uppbyggd av naturliga klipphällar och vald granit. Hur mycket sten man vill inkorporera i trädgården är helt upp till ens eget tycke och smak.

Tänk på detta

Om man bestämmer sig för att lägga sten i trädgården på egen hand finns det självklart en del saker som man måste tänka på. Till exempel kan det vara bra att satsa på sten som är lätt att lägga. Det finns nämligen sådan som är anpassa för nybörjare på marknaden. Sedan gäller det att man inte gör för komplicerade mönster och att man lägger stenen på en plats där det inte är så mycket lutning när man lägger sten för första gången. Läs mer.