Snart högsäsong för inbrott

Höst, vinter och tidig vår är tidpunkter på året som inbrottstjuvarna verkligen älskar, det är nämligen nu som deras högsäsong är i full blomning vilket gör att allt fler hus och hem drabbas – men turligt nog kan du med enkla medel skydda dig!

Det absolut smidigaste, och kanske smartaste, sättet att skydda sig mot inbrott är att skaffa sig ett redigt larm och också skylta med att man har larmat sitt hem. Men det finns självklart fler sätt än så att göra hemmet oattraktivt för tjuvarna, och det kan vara bra att ta till sig dem knepen nu under denna mörka årstid. Det är nämligen nu som inbrottstjuvarna har sin absoluta högsäsong eftersom de kan begå inbrotten i skydd av årstidens mörker. Något som till exempel Expressen skriver är hur vårens sportlovsvecka också är den veckan det sker mest inbrott på vilket gör det extra viktigt att börja skydda hemmet i god tid innan den kommer – i mars vanligtvis.

Så kan du skydda hemmet

Det finns massvis av olika saker man kan göra för att skydda sitt hem från att bli drabbat av inbrott. Till exempel som sagt är det enklaste att installera ett larm, vilket många också gör på grund av rädsla för inbrott vilket Sveriges Radio menar har skapat lite av en köpehets. Men man behöver inte stanna vid att bara installera ett larmsystem. Något som tidningen Mitt i tipsar om är till exempel något så enkelt som att skruva i en skruv i fönstret så att det inte går att öppna, då detta är en av de vanligaste vägarna in för tjuven. Likaså ska man vara noga med att låsa dörrarna, även om man är hemma och vill man verkligen vara säker på att man gjort sitt yttersta ska man också satsa på att DNA-märka sina värdesaker. Det gör man genom en speciell märkpenna vars DNA är något som sedan kan spåras till dig – med sådan märkning underlättar man för polisen att återlämna funnet stöldgods i de fall då tjuven i alla fall lyckats ta sig in. Spana även in videon nedan för att ta hjälp av tjuvens egna tips för att han inte ska välja ditt hem: