Sovrumstrender för 2019 – inred med harmoni

Sovrummet är den plats i hemmet där du bör fokusera extra mycket på den harmoniska aspekten. Mysigt, ombonat och välkomnande kan förmodligen sammanfattas som ledorden under 2019, men egentligen är det ju inget nytt under solen. Sovrummen har sedan länge varit synonym med avkoppling och mys. Dock finns det intressanta trender detta år som kan få vem som helst att vilja göra om i rummet där man börjar och slutar sin dag.

Varje år blickas det framåt och förändringens vind blåser mer eller mindre hårt. För ett sovrum krävs det dock inte ett livsverk för att sprida lite ny energi. Det kan till exempel räcka med en spegel från https://designinterior.se/inredning/vaggdekorationer/golvspegel-i-svart-metall-115cm/, en fluffig matta att väcka sina fötter till liv om morgnarna, eller sätta upp en ny tavelvägg som ger mer rymd och vackrare färg.

Sätt värde på det lilla

Hållbarhet och miljötänk genomsyrar både mode och inredning under 2019 och det verkar inte som om det går att se något slut på det, vilket naturligtvis är en mycket positiv utveckling. I sovrummet går det att göra något stort av något litet och det är i de små detaljerna som förändringen sker. Måla om, skaffa en ny sänggavel eller sätt upp helt ny konst på väggarna tillsammans med häftiga speglar som förstorar och inspirerar. Nya lampor som bidrar till gemytligare sken och skruvar upp mysfaktorn, är också helt rätt.

 

Ditt drömmiga sovrum växlar i dova nyanser under 2019

Det där vita och ljusa har hängt med länge nu, och faktum är att, trots att det kanske aldrig går ur tiden, så eftersträvar många numera ett mörkare sovrum med dova kulörer på väggar och till och med tak. Petroleumblått, honungsfärgat och bruna nyanser varvat med grönt låter sig likställas med sovrumstrenderna 2019. Det mörka blåa tillsammans med mörkt grått signalerar både stilrenhet och harmoni, med ett ombonat intryck som du förmodligen skulle sätta stort värde på. Här kommer tre färgkombinationer som är mer än starka 2019.

  • Brunt, beige och grönt
  • Rosa omringat med gråa toner
  • Lavendel, pastellgult och linnefärgat

Bred på med textilier

Som en välfylld sandwich med massor av smått och gott, kan även sovrummen bli ett hav av textilier där man rent ut sagt badar i filtar, kuddar och mysiga beklädnader på möbler. Det första du bör göra är att investera i ett nytt bäddset. Med det som utgångspunkt kan du sedan välja ditt nya överkast och lägga till kuddar och filtar, staplade på varandra. Din säng ska nästan kännas som en vacker koja där du bara vill bädda ned dig, sluta ögonen och drömma dig bort. Tänk även på sängens och övriga möblers placering och energier om du tycker att det är viktigt.

Med textilier kan du skapa något nytt och samtidigt slippa betala massvis med pengar. Du kan rent av sy ditt eget överkast och dina egna kuddfodral om du vill och kan. Vill du vara hållbar så kan du även klippa isär gamla tygbitar från äldre lakan och sängkläder, gamla kläder eller gardiner som du hade tänkt slänga. Se över vad du har hemma – det är förmodligen rena guldgruvan.