Svenskens dröm är en kub

Nu har Hemnet kommit ut med en undersökning som visar på hur vi Svenskar helst vill bo. Detta genom att se hur människor valt att klicka på olika objekt. Resultatet: en faluröd kub.

Vi har i en tidigare artikel skrivit om att fasaden visar mer än vad man tror, och när det kommer till Hemnets undersökning så kan man av den slå fast att om det är så att du är ägare av en fasad i faluröd så har du en färg som de flesta vill åt. Och undersökningen som Hemnet valt att göra är inte liten. Den bygger på 200 miljoner klick på 89 000 objekt som man samlat in under perioden januari till oktober 2014. När resultatet presenterades blev det två håll av åsikter om vad vi vill ha.

“Alla verkar ha en åsikt om resultatet. En del älskar det, andra gillar det mindre. Men vi tror att sådan här analys har framtiden för sig. En stor grupp människor tillsammans vet bäst vad marknaden vill ha”(läs mer)

Och visst är det inga konstigheter att människor tycker olika, men det är fascinerande när man kan få fram en bild av drömmen – en bild som man nu även tänker bygga upp med hjälp av en arkitektfirma. Så, vad är det nu som svensken vill ha? Jo, det är en bostad på 120 kvadrat och som innehåller fyra rum med ett stort kök. Dock är det viktigt att se detta resultat som den realistiska drömmen. Alltså en dröm som man kan förverkliga.

3707650-rod-trapanel-med-fargslapp