Tips för vardagsrummet

Det finns många runt i ett hem som ska inredas, alla på sitt egna vis beroende på vilken funktion rummet har, vilken smak man har och vad man har för mål och förutsättningar. Et av alla dessa rum är vardagsrummet, kanske det rum vi spenderas mest tid i bortsett från sovrummet och köket. Det finns en lång rad med tips om hur man ska möblera sitt vardagsrum, och vi tänkte bjuda på en del sådana tips!

  • Tänk på ljuset! Ofta har man en teve i vardagsrummet, och det gäller att placera den på ett sådant sätt att man inte störs av solljus när man tittar på den, då det gör att man ser sämre på tv-skärmen. Så fundera över placeringen och ställ gärna teven där det är en del skugga, så den får lysa klart.
  • I vardagsrum passar det ofta bra med lite varmare färger, och lite intensivare sådana också. Strunta i alla de miljoner nyanser av beige och latte som är på dagens vardagsrumsväggar och öka mysfaktorn med en varm färg!
  • Visst är det skönt med en soffa som man kan lägga sig raklång i, men kanske är fåtöljer en bättre lösning för ditt vardagsrum? Eller en kombination av de båda? Fåtöljer är lättare att arrangera och flytta runt vid behov.
  • Ett bra vardagsrumsbord är viktigt, soffbordet skulle man nästan inte klara sig utan många gånger. Vad ska man ställa snackset, de levande ljusen och den sporadiska tv-middagen på? Klicka här för att se ett stort utbud av fina soffbord, och välj ett som passar i storlek och höjd till vardagsrummet. Ett lågt bord gör att inget skymmer sikten, men ett lågt bord är också svårare att äta ifrån!
  • Med tanke på att man kanske vill mörklägga när man ska ha riktigt mysig hemmabio så kan du ha gardiner på stång i två lager, dels ett tunnare lager, och ett tjockare som du kan dra för när det är dags för hemmabio. Tjocka gardiner ger också bra akustik när du vrider upp volymen till actionfilmen, så det är ännu en orsak till att välja det!

Hoppas du blev inspirerad av detta och att du hittar ett bra sätt att inreda ditt vardagsrum på!