Fördelar med att skaffa värmepump

Det finns idag ett flertal olika sätt att värma upp en fastighet och här sker det en enorm utveckling för att kunna erbjuda så kostnadseffektiva lösningar som möjligt. Satsa på en luftvärmepump!

Gårdagens elektriska element, oljepannor med mera är dyra lösningar och används därför knappt längre. Somliga satsar på bergvärme, men får i och med detta en hög initialkostnad. Andra, som tänker både klimatsmart och ekonomiskt, väljer en luftvärmepump som i jämförelse med bergvärme innebär en låg kostnad som på kort tid betalas tillbaka i och med en låg energiförbrukning. Det här är en investering som blir mycket billigare för dig i längden än många andra uppvärmningsalternativ. Genom att skaffa en Mitsubishi värmepump från 20grader.se får du en rad fördelar jämfört med ditt gamla värmesystem:

  • En högkvalitativ produkt som du kan lita på
  • Ett av marknadens bästa priser
  • Helhetslösning med installation

Många luftvärmepumpar att välja bland

Det finns en mängd olika luftvärmepumpar på marknaden som alla varierar i kapacitet och pris. Med andra ord handlar det här om att välja en variant som passar det egna behovet, baserat på bostadsytan som ska värmas upp (eller kylas ned, om det är den varma tiden på året). En av de allra främsta tillverkarna av luftvärmepumpar är Mitsubishi, där kvalitet och funktion går hand i hand – vilket kan vara värt att väga in när du ska välja vilken typ av pump du ska ta.

Skön värme och svalkande kyla

Rätt placerad ger luftvärmepumpen ett jämnt värmeflöde som skapar ett skönt och kostnadsbesparande klimat inne i bostaden. Beroende på hur din fastighet ser ut kan det ibland behövas ytterligare någon luftvärmepump; exempelvis om det finns flera våningsplan. Ibland kan dock behovet lösas genom att montera en värmepump i exempelvis en trapp upp till en övervåning; eftersom värmen stiger uppåt värms då både bottenplanet och övervåningen av samma värmepump. Här bör du först säkerställa att luftvärmepumpen du köper har tillräcklig kapacitet för att klara av att värma hela ytan.

På sommaren ställs din luftvärmepump enkelt om till en svalkande luftkonditionering; en skön funktion som gör att du sover gott även under heta sommarnätter. Ett njutbart inneklimat i alla lägen, helt enkelt!