Amerikaner älskar svensk inredning

Just nu är det hett att som trendsäker amerikan låta hemmet inspireras av skandinavisk lyx. Vi vet sedan innan att skandinavisk och nordisk skönhetsindustri har varit hett ett tag, men nu har även inredningen gjort entré i amerikanarnas hjärtan. Svenskarnas hem är naturnära, elegant avskalade och går i jordnära färger. 

Medan vi svenskar hämtar vår inredningsinspiration från kända TV-program, naturen, Japan eller USA verkar amerikanarna paradoxalt nog också hämta sin inspiration från oss i Skandinavien. Den skandinaviska lyxen kännetecknas av simpelhet, naturmaterial och en balanserad känsla (något vi kanske själva skulle klassa som ”lagom”).

Mydomaine.com ägnar ett helt reportage åt den skandinaviska stilen:

Who doesn’t love the simplicity, utility, and beauty of a Swedish interior? Their understated elegance is what appeals most. Somehow when you pare everything back to the bare essentials, it feels warmer, purer, and more honest. The Swedish minimal aesthetic is beloved worldwide, and for good reason—it’s the LBD of interiors, after all.

Både nordiska färgskalor presenterar som ett kännetecken, men även effektiv förvaring och mönsterfyllda detaljer verkar vara något som är ett genomgående tema i svensk inredningstradition. Den vita basen vi älskar i Sverige skapar lugn och harmoni, och gör att du kan göra din egen personliga touch på rummet med detaljerna istället.

Typiskt för skandinavisk inredningslyx är också att hålla sig till en och samma stil. Vi tar gärna in influenser, och då vill vi göra det fullt ut. Vi bestämmer oss för om vi vill vara folkhemsretro eller go all in på den japanska inredningsstilen. Vi hoppas att den svenska inredningsstilen kommer göra fortsatt succé på den globala marknaden och ser verkligen framemot liknande reportage!