Göra om badrummet hemma

Är du sugen på att renovera ditt badrum hemma? Då är det bra att ta höjd och ha lite pengar sparade, för det kostar en del. Se till att göra en budget och ta hjälp med det som du behöver ta hjälp med – som elarbete, rör och kakel. Vad för trender syns just nu när det kommer till nya badrum?

Ska du göra en badrumsrenovering i Stockholm? Då har du gott om butiker med kakel, inredning och klinker att välja på. Dessutom finns det en hel del firmor som hjälper till att renovera badrummet, om du känner att du vill lägga ut det på entreprenad. Om du vill lägga golvvärme behöver du till exempel ta hjälp av en kunnig elektriker, och ska du dra nya rör behövs givetvis en rörmokare. Att lägga klinker görs bäst av en hantverkare och vill du få riktigt snygga ytskikt finns det personer som kan göra det åt dig också. Det gäller att jämföra olika offerter med varandra för att hitta ett rimligt pris, men även att gå efter recensioner på hantverkare och höra sig för bland vänner och bekanta.

Ovh vad får du egentligen göra själv när det kommer till elarbete vid en renovering. Inte allt för mycket visar det sig. På Elsäkerhetsverkets hemsida går det att läsa fördjupat om vad du får och inte får göra. Det är du INTE får göra är bland annat förändringar i fasta installationer, som eldragningar i väggar. Du får heller inte byta ett ojordat vägguttag mot ett jordat, någon som helst elinstallation i dusch- och badrum, installation av golvvärme och värmekabel eller förläggning av kabel i mark. Så när du behöver dra el till badrummet på nytt eller överhuvudtaget, kontakta en behörig elinstallatör. Mer om detta i Expressen.

Badrumsrenovering – en kostsam affär

Ja, att renovera ett badrum från grunden är kostsamt. Det är allt från våtväggar till inredning i badrum som kostar. Dessutom krävs en hel del kunskap om vvs. Innan du anlitar en firma till hjälp är det bra att räkna lite på en budget och sedan verkligen försöka att hålla sig inom denna. Mellan tummen och pekfingret brukar en helrenovering av badrummet kosta runt 150 000 kronor. Sedan kan det givetvis ligga på en summa både under och över denna kostnad. I en artikel i Aftonbladet går det att få inspiration för dig som vill renovera badrummet och dessutom vill välja mellan mini, midi och maxi när det kommer till inredningsbudget. Läs mer om det här.