Het sommar!

Sommaren 2014 kommer att gå till historieböckerna eftersom att det är första gången någonsin som expertmyndigheten SMHI går ut med en klass 2-varning till följd av det ovanligt varma sommarvädret. Och under sådana dagar kan det vara skönt att ligga i en pool istället för att sitta inne på kontoret!

Visst har vi i Sverige uppnått rekordvärme förr, men inte i denna utsträckning. De senaste sju dagarna har temperaturerna gått upp mot 30 grader i stora delar av landet och alla som byggt eller köpt en egen pool tackar nog sin lyckliga stjärna eftersom vädret även medfört en rusning till landets alla allmänna badplatser.

”En klass 2-varning för “extremt höga temperaturer” är den högsta klassificeringen som SMHI har. Någon sådan har tidigare aldrig utfärdats. Varningen innebär att den maximala dygnstemperaturen förväntas överstiga 30 grader fem dagar i följd, alternativt 33 grader tre dagar i följd.” läs mer.

Under denna typ av värmebölja är det viktigt att komma ihåg att få i sig vätska och alla som är ute och renoverar sina hus eller påtar på tomten gör bäst i att skydda sig med både solskyddsfaktor och hatt för att inte bränna sig i solen. Ett annat tips är även att ställa upp stora parasoll på balkongen och terrassen om man planerat att spendera dagen där istället för i en pool eftersom att solens UV-strålar attackerar kroppen på ett skadligare sätt när det är rekordvärme och tung luft.

2727159-jump-in-water (1)