Inred sovrummet med Feng shui

Låt sovrummet bli en dröm, säger rubriken i Sydsvenskans artikel och vi håller självklart med. Sovrummet är verkligen en oas som ska bjuda på harmoni, njutning och kärlek. Det är i sovrummet vi slappnar av, där vi verkligen måste känna oss bekväma. I artikeln från Sydsvenskan har de pratat med en Feng shui-expert, och hon menar att inredningen faktiskt kan påverka. Att ett väl inrett sovrum kan göra att man sover bättre och känner sig starkare.  Det kan också vara så att sovrummet påverkar hur din framtid blir, och gör att din livsstil blir mindre stressad – om du vet hur du ska göra vill säga.

Två kuddar vägen mot en relation

För det första ska sovrummet vara inrett som du är. Det går inte attt säga att det här är bäst och så vidare, för det hndlar om att hitta ens egna stil. Sovrummet ska representera dig som person, och det är först då du kan få ro när du sover. Ett som är säkert dock är att räkningar, labtop, att göra listor och annat som stressar ska hållas långt från sängen – det kan nämligen göra dig stressad.

Sängen är självklart också viktig när det gäller sovrummets inredning. Kontinentalsängar kan vara väldigt bra, och sen gäller det också att placera sängen rätt. Enligt Feng shui-experten ska sängen stå en kraftposition  med gaveln mot en vägg och fri sikt över dörren. Det blir också en mer stadig och trygg känsla om man har sängbord på varje sida av sängen. Du kan också påverka hur du vill ha det i framtiden genom att inreda rätt. Ta till exempel det här med kuddar. Om man är singel, och söker efter en partner, ska man se till att det finns två kuddar. Det signalerar att det finns plats för två personer i din säng, och på så vis öppnar man sig för nya relationer. Man kan även leka med symboler i sängkammaren.