inredning

Så inreder vi under 2019

Vad är inredningstrenderna som tros lysa starkast under 2019 egentligen?

När vi flyttar från ett hem till ett annat, kan det vara så att alla möbler inte längre får plats. Då kan du magasinera, med bärhjälp så att du slipper kånka en soffa nedför tre trappor och köra iväg den. Låt ett proffs göra det i stället. Läs mer här för att se hur det hela fungerar.

Men vad för inredningstrender gäller egentligen för det nya året, 2019? I Elle Decoration skrivs det bland annat följande:

90-talet gör comeback, de skulpturala formerna ger sig till känna i möbeldesignen, ytorna är högblanka och den starkast lysande färgen är gul.

Fler trender som utmärker 2019 års inredning

inredning
Jute är helt rätt i år

Samtidigt går det i Metro att läsa om hur vi under detta år kommer låta pastellerna vila och i stället är det brunt som kommit tillbaka, och jordiga nyanser fungerar både på väggar och möbler, för att inte tala om textilier och tavlor. Det ska kännas ombonat, varmt och hemtrevligt. Utan att bli för murrigt eller mörkt. Det kalla grå som länge varit en standard är vi trötta på och vill gärna måla om både vardagsrum, kök och sovrum i varmare toner.

Andra trender att hålla ögonen öppna för är hållbarhet. Många vill handla mer ansvarsfullt och inte överkonsumera, då handlar inredning om att ta tillvara på det man har, reparera det som är sönder och ge nytt liv till gamla saker. Vi måste tänka på jordens allt mer sinande resurser och tänka mer långsiktigt när vi inreder i våra hem. Det hindrar inte oss från att inreda med brunt eller tänka 90-tal, snarare tvärtom! Det finns massor av saker från 1990-talet i andrahandsbutiker till exempel. Läs mer här och här.